Nederlands | English

> East Meets West Foundation
> School in Cam Ranh
> Children of Vietnam
> Saigon Children's CharityPhuc
Phuc woont met zijn ouders in het centrum van Ho Chi Minh Stad. Zijn moeder heeft een kraam op de markt en zijn vader is brommer-taxichauffeur. Hij heeft 1 oudere zus die getrouwd is en ver weg woont. Hij gaat 5 dagen per week naar school van 6 uur tot 11 uur 's ochtends. Na schooltijd helpt hij zijn moeder op de markt. Hij zou graag kok willen worden. Hij heeft de lessen in de bakkerij van de 15 May School al afgerond. Phuc is aangemeld om de beroepsopleiding tot kok te gaan doen. Tot die tijd oefent hij met koken door af en toe voor zijn moeder te koken.

Home Projecten Steun Smart Tulip Over ons Contact

Projecten > Straatkinderen

Studiebeurzen
Vanaf het schooljaar 2008/2009 steunt Smart Tulip 3 straatkinderen in de 10e klas van de middelbare school. Smart Tulip heeft toegezegd dat deze studenten bij goede prestaties een studiebeurs krijgen tot het einde van de middelbare school.

Doel
Het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt voor straatkinderen door hen de gehele middelbare school te laten afronden.

Selectie van de straatkinderen
De drie studenten zijn afkomstig van de 15 May School. De 15 May School (in Ho Chi Minh Stad) geeft gratis onderwijs (basis en middelbaar tot de 9e klas) aan ongeveer 150 kinderen. Kinderen van 6 tot 18 jaar kunnen deelnemen aan het onderwijs. De school is gratis en kinderen stromen, ongeacht hun leeftijd, in op hun eigen niveau. De de lestijden zijn aangepast, omdat de kinderen ook moeten werken. De kinderen die deelnemen aan het onderwijs van de 15 May School zijn vaak door de politie, de overheid of door toeristen terecht gekomen bij de school.

Wie krijgen steun van Smart Tulip
De studenten die Smart Tulip steunt, zijn gemotiveerde studenten die graag de volledige middelbare school zouden willen afmaken. Deze studenten hebben alleen niet genoeg geld om dit te betalen. Smart Tulip geeft de studiebeurzen direct aan de drie studenten die naar de 10e klas zijn doorgestroomd in 2008.

 
Stichting Smart Tulip is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling | © 2008 Stichting Smart Tulip |
Rabobank: NL04 RABO 0 1357 878 58 KvK: 34278338 Fiscaalnummer: 81 82 30 873 | Disclaimer