Nederlands | English

> East Meets West Foundation
> Straatkinderen
> School in Cam Ranh
> Saigon Children's Charity
Home Projecten Steun Smart Tulip Over ons Contact

Projecten > Project Children Of Vietnam

Doel
Het opleidingsniveau van arme studenten te verhogen zodat zij een beter leven zullen hebben dan hun ouders. Door het geven van studiebeurzen voor de universiteit draagt Smart Tulip bij aan een betere toekomst voor de kinderen en hun arme families.

Studiebeurzen van Children of Vietnam
Children of Vietnam (CoV) geeft 76 studenten een studiebeurs om hun studie aan een universiteit in Danang (Midden-Vietnam) af te kunnen ronden. De studenten komen uit arme gezinnen (inkomen lager dan €12 per maand). Om te kunnen studeren betaalt CoV het collegegeld direct aan de universiteit. Daarnaast krijgen de studenten een maandelijkse toelage om van te kunnen leven.

Wie krijgen steun van Smart Tulip
Vanaf het studiejaar 2008/2009 krijgen 8 arme studenten een studiebeurs van Smart Tulip voor hun volledige universitaire opleiding. De studenten worden geselecteerd door Children of Vietnam.

Ngo Thi Bong
Bong's moeder heeft 7 jaar geleden zelfmoord gepleegd. Haar vader is mentaal in de war en kan niet voor zijn kinderen zorgen. Sinds het overlijden van haar moeder is ze opgevoed door haar opa (van vaders kant). Ze heeft 1 jongere broer, hij heeft het examen niet gehaald om naar de 10e klas te mogen gaan en is nu aan het werk als metselaar.
Bong is in september begonnen met de 4-jarige leraren opleiding aan de universiteit. Ze woont in Danang want het huis van haar ouders is 17km van de stad. In Danang deelt ze een kamer met een andere studente, samen betalen ze een huur van 12. Bong kan dit betalen door de studietoelage die ze ontvangt van Smart Tulip. Vorig schooljaar had ze al de toelatingsexamen willen doen voor de universiteit, maar haar vader had haar opgesloten in een kamer om te voorkomen dat ze dit examen zou gaan doen. Hij wilde niet dat ze zou gaan studeren omdat hij vindt dat dit te veel geld kost.
Bong is een vrolijke studente die blij is dat ze de kans krijgt om te studeren. Haar wens is om nog een bijbaantje te vinden om wat beter te kunnen rondkomen, ze hoopt dat ze snel wat studenten bijles kan gaan geven.
Ontmoet ook Tai en Hiep.

http://www.childrenofvietnam.org

 
Stichting Smart Tulip is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling | © 2008 Stichting Smart Tulip |
Rabobank: NL04 RABO 0 1357 878 58 KvK: 34278338 Fiscaalnummer: 81 82 30 873 | Disclaimer