Nederlands | English
> East Meets West Foundation
> Straatkinderen
> Children of Vietnam
> Saigon Children's Charity
Home Projecten Steun Smart Tulip Over ons Contact

Projecten > School in Cam Ranh

Doel
Het verlagen van schooluitval door het verlenen van studiebeurzen aan de armste kinderen van de ‘Truong Trieu Hoc Cam Phu Bac So 1’ school in Cam Ranh.

De school
Via een Nederlands-Vietnamese zakenman is Smart Tulip in contact gekomen met de lagere school in Cam Ranh (vlakbij de badplaats Nha Trang), een arm vissersdorp. Cam Ranh is het dorp waar hij met zijn ouders woonden voordat zij naar Nederland vluchtten in de jaren ‘70. Hij probeert nu voor zijn geboortedorp geld te verzamelen voor het verbeteren van het onderwijs. De school heeft 360 leerlingen, 30 leerlingen per klas.

Wie krijgen steun van Smart Tulip
Smart Tulip levert ook een bijdrage aan de leeromgeving van de school door het financieren van schoolbanken voor drie klaslokalen. De studenten kunnen sinds augustus 2008 gebruik kunnen maken van de nieuwe schoolbanken.Beurzen voor 30 arme kinderen
Smart Tulip geeft jaarlijks 30 kinderen uit Cam Ranh een beurs. Van dit geld wordt het volgende betaald: schoolgeld, ziektekostenverzekering en schoolmaterialen (pennen en schriften).

Klik hier voor de een verslag van dit project over 2011

 
Stichting Smart Tulip is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling | © 2008 Stichting Smart Tulip |
Rabobank: NL04 RABO 0 1357 878 58 KvK: 34278338 Fiscaalnummer: 81 82 30 873 | Disclaimer